| خانه (1) | ثبت نام | ورود اعضا | جستجو | كلوب ها | چت | بلاگ توییت | نوشته ها | سوالات متداول | همسنگ | لينكها | آمار | راهنما | | فروشگاه |

كلوب ها

كلوب ها :: جستجو در كلوب :: گزينه هاي كلوب :: برترينها در كلوبها


H- كلوب هاي مهندسي > مهندسي كشاورزي > عمليات فرآوري پسته ‏
mohammad77865 #1
پستها: 9

آف لاين
2011/06/01 09:27:38
عمليات فرآوري پسته ‏

-عمليات فرآوري پسته ‏
الف- پوست گيري

‏ پوست گيري پسته در گذشته با دست انجام مي شد و پوست نازك خارجي با دست از پوست دروني سخت جدا مي گردد . در ‏اين روش پوست دروني پسته سفيدتر مي ماند ولي به اين دليل كه وقت زيادي صرف مي شود مقرون به صرفه نيست . امروزه ‏پوست گيري پسته با ماشينهاي بزرگ و كوچك و با ظرفيت هاي مختلف انجام مي گيرد .‏

ب- پوك گيري ‏

‏ پسته هاي سبك و پوستهاي همراه توسط دستگاهي به نام پوك گير كه بر اساس فشار هوا كار مي كند جدا مي گردند .

ج- گوگيري ‏

در مناطق پسته خيز ، به پسته هايي كه پوست آنها گرفته نشده است "گو" گفته مي شود . اين عمل توسط دستگاهي به نام گوگير ‏صورت مي گيرد .‏
د- حوض شناوري‏

هدف از اين مرحله جداسازي پسته هاي نارس و آسيب ديده كه وزن كمي دارند به كمك سيال مي باشد .‏

ه- نم گيري‏

در نم گيري مقداري از رطوبت پسته و آبي كه از مرحله آماده سازي ، همراه پسته است گرفته مي شود .

و- سورت ‏

قبل از ورود پسته به مرحله خشك كن آشغالهاي موجود ، پسته ها با رنگهاي نامناسب و يا پوست گيري نشده توسط كارگران ‏جدا مي شوند. تصوير بالا خط فرآوري پسته را نشان ميدهد.

‏2- خشک کردن پسته ‏

‏براي خشك كردن پسته از دستگاههاي مختلف خشك كردن با هواي گرم استفاده مي شود كه امكان خشك كردن ‏سريع و بدون آلودگي پسته را فراهم مي كند . مدت زمان خشك كردن به درجه حرارت هواي گرم ، سرعت ورود هوا و عمق ‏انبارش بستگي دارد.‏





طرح بازسازي و بهينه نمودن دستگاهاي فرآوري پسته تاريخ خبر :
۱۱ / ۰۶ / ۱۳۸۸

پروژه بازسازي دستگاه هاي فراوري( ترمينال ضبط) پسته با سرمايه گذاري 1200 ميليون ريال توسط شركت محيا در محل پروين اباد شهرستان زرند ساوه اجرا و به بهره برداري رسيد.

پروژه بازسازي دستگاه هاي فرآوري( ترمينال ضبط) پسته با سرمايه گذاري 1200 ميليون ريال توسط شركت محيا در محل پروين آباد شهرستان زرند ساوه اجرا و به بهره برداري رسيد.
اين پروژه در راستاي اهداف ميان‌مدت دوم بنياد و با هدف كاهش زمان برداشت و فرآوري پسته و افزايش كيفيت پسته توليدي، توسط شركت محيا وابسته به سازمان كشاورزي و دامپروري اجرا گرديد.
با اجراي اين پروژه زمان برداشت و فرآوري پسته از 50 به 25 روز كاهش يافته است؛ همچنين نظر به افزايش كيفيت پسته توليدي نسبت به قبل، طرح مذكور افزايش قيمت و سودآوري را در پي داشته است. از ديگر مزاياي اجراي اين پروژه، مي‌توان به كاهش نيروي انساني بواسطه كاهش تعداد روزهاي نگهباني و روزهاي عمليات فرآوري اشاره نمود.

شايان توجه است در سال‌هاي اخير اجراي طرحهاي توسعه شركت محيا و نيز افزايش راندمان توليد محصول در هكتار از يك‌سو و بازدهي نامطلوب دستگاه‌هاي موجود از سوي ديگر، موجب انباشتگي محصول در ابتداي خط و در نتيجه آلودگي پسته به آفلاتوكسين و زرد شدن پوسته استخواني مي‌گرديد. همچنين در قسمت خشك كن به دليل استقرار عمودي محصول روي هم انباشته و در مرحله خشك سازي پسته خندان، موجب

با اجراي اين پروژه زمان برداشت و فرآوري پسته از 50 به 25 روز كاهش يافته است؛ همچنين با توجه به افزايش كيفيت توليدات، اين طرح افزايش قيمت و سودآوري را در پي داشته است. از مزاياي اجراي اين پروژه، همچنين مي‌توان به كاهش نيروي انساني بواسطه كاهش تعداد روزهاي نگهباني و روزهاي عمليات فرآوري اشاره نمود

كاهش قابل توجه درصد توليد آن مي گرديد كه مجموعه اين عوامل در شكل ظاهري و مشتري پسندي محصول نقش بسزايي دارد. در حال حاضر ارزيابي كيفيت و ميزان محصول خندان فرآوري‌ شده با دستگاه‌هاي جديد، مبين آن است كه اين مشكل تا حدود زيادي مرتفع شده است.
افزون بر اين دستگاههاي قبلي پسته درجه يك و درجه 2 (‌رو آبي و زير آبي ) از هم تفكيك ننموده و كليه عمليات فرآوري بر روي يك خط انجام مي گرديد . فلذا با اجراي طرح بازسازي و بهينه كردن دستگاهاي فرآوري پسته، ظرفيت فرآوري افزايش يافته و موجب بهبود كيفيت پسته گرديده است.
قابل توجه است كه دستگاه هاي جديد ظرفيت فرآوري 6 تن پسته‌ي تر در ساعت (2 تن پسته‌ي خشك در ساعت) را دارا مي‌باشد. طرح مذكور در زمان پيش بيني شده تكميل و به بهره برداري رسيد و بدين ترتيب با اجراي پروژه اهداف مورد نظر جهت افزايش ظرفيت فرآوري و كاهش زمان برداشت و فرآوري پسته و افزايش كيفيت پسته توليدي محقق گرديد.
بخش هاي مختلف پروژه عبارتند از:

1-دستگاه هاي فراوري پسته
2-ترمينال خشك كن 800 cmd .
3-دستگاههاي جانبي
4-حفر كانال، فنداسيون، لوله كشي آب، برق كشي و سوخت



ترمينال ضبط پسته

در گذشته پسته ایران به روش سنتي پوست گيري، خندان و خشك مي گرديد. ولي در حال حاضر پسته در كارگاهها و كارخانجاتي كه اصطلاحاً به آنها ترمينال ضبط پسته گفته مي شود، اين اعمال بصورت كاملاً مكانيزه انجام مي گردد.
محل فرآوري پسته

شستشوي محصول

رطوبت گير و خشك كن



‏1-عمليات فرآوري پسته ‏

الف- پوست گيري

پوست گيري پسته در گذشته با دست انجام مي شد و پوست نازك خارجي با دست از پوست دروني سخت جدا مي گردد. در ‏اين روش پوست دروني پسته سفيدتر مي ماند ولي به اين دليل كه وقت زيادي صرف مي شود مقرون به صرفه نيست. امروزه ‏پوست گيري پسته با ماشينهاي بزرگ و كوچك و با ظرفيت هاي مختلف انجام مي گيرد.‏

ب- پوك گيري‏

پسته هاي سبك و پوستهاي همراه توسط دستگاهي به نام پوك گير كه بر اساس فشار هوا كار مي كند جدا مي گردند.

ج- گوگيري‏

در مناطق پسته خيز، به پسته هايي كه پوست آنها گرفته نشده است "گو" گفته مي شود. اين عمل توسط دستگاهي به نام گوگير ‏صورت مي گيرد.‏

د- حوض شناوري‏

هدف از اين مرحله جداسازي پسته هاي نارس و آسيب ديده كه وزن كمي دارند به كمك سيال مي باشد.‏

ه- نم گيري‏

در نم گيري مقداري از رطوبت پسته و آبي كه از مرحله آماده سازي، همراه پسته است گرفته مي شود.

و- سورت‏

قبل از ورود پسته به مرحله خشك كن آشغالهاي موجود، پسته ها با رنگهاي نامناسب و يا پوست گيري نشده توسط كارگران ‏جدا مي شوند. تصوير بالا خط فرآوري پسته را نشان ميدهد.

‏2- خشک کردن پسته‏

‏براي خشك كردن پسته از دستگاههاي مختلف خشك كردن با هواي گرم استفاده مي شود كه امكان خشك كردن ‏سريع و بدون آلودگي پسته را فراهم مي كند. مدت زمان خشك كردن به درجه حرارت هواي گرم، سرعت ورود هوا و عمق ‏انبارش بستگي دارد.‏



haccp در پسته
کنترل بحران تضمين سلامت غذا
آفلاتوکسين ها گروهي از متابوليت هاي ثانويه سمي و سرطان زا هستند که توسط قارچ هائي از قبيل آسپرژيلوس فلووس و آسپرژيلوس پارازيتيکوس توليد مي شوند. اين قارچ ها تحت شرايط رطوبت و حرارت مساعد قادر خواهند بود که بر روي موادغذائي خاصي رشد کرده و در ادامه توليد آفلاتوکسين کنند.

تاکنون آلودگي به آفلاتوکسين در مواد غذائي مختلف از جمله بادام زميني، انجير، خرما، خشکبار (گردو، پسته، بادام و ...) غلات (ذرت، برنج، گندم و ...) و فرآورده هاي آنها و ادويه جات مشاهده شده است.آلودگي محصولات غذائي به قارچ ها از مرحله توليد در باغ با مزرعه تا مراحل پس از برداشت ممکن است ايجاد شود. مثلاً در مورد پسته، گردو و بادام عواملي مختلفي از عوامل فيزيوژيکي، آسيب پرندگان، حشرات و ... مي تواند سبب آسيب پوست روئي اين ميوه ها شده و زمينه را براي رشد قارچ فراهم کند که در نهايت منجر به توليد آفلاتوکسين در اين محصولات مي شود.

بيماري هاي ناشي از مسموميت هاي غذائي، آمار قابل توجهي را به خود اختصاص مي دهد و اين آمار متناسب با رعايت اصول بهداشتي و انجام کنترل هاي لازم در مراحل مختلف آماده سازي،توليد، توزيع و مصرف موادغذائي متفاوت مي باشد.

از طرف ديگر، امروزه مصرف کنندگان نسبت به موادغذائي حساسيت بيشتري از خود نشان مي دهند و انتظارات بالاتري در زمينه کيفيت و سلامت موادغذائي دارند. بنابراين اعمال يک سيستم مديريت پيشگيرانه که توانائي کنترل خطرات ميکروبي، شيميائي و فيزيکي را در موادغذائي داشته باشد، ضروري به نظر مي رسد. زيرا تنها از اين طريق مي توان اطمينان حاصل کرد که محصول نهائي که به دست مصرف کننده مي رسد، داراي کيفيت و سلامت موردنظر مصرف کننده مي باشد.

وجود آفلاتوسکين در پسته ايران، سبب بروز مشکلاتي در راه صدور اين محصول اقتصادي ارزشمند شده تا جائي که صادرات پسته ايران به اتحاديه اروپا در سال ۱۳۷۶ متوقف شد. به دنبال اين تعليق موقت، تلاش هاي گسترده اي توسط دست اندرکاران بخش دولتي و خصوصي براي رفع آلودگي پسته کشور انجام گرفت و منشاء تغييرات کيفي قابل توجهي در تمامي مراحل توليد از جمله باغ، صنايع فرآوري، انبارداري، بسته بندي، حمل ونقل و صادرات پسته شد و دستاورد اين تلاش ها و همکاري ها، ايجاد اعتماد مجدد در خريداران جهاني بود. با اين همه رفع آلودگي پسته به آفلاتوکسين و رساندن ميزان آن به حد مجاز اتحاديه اروپا (Total:۴PPb و B۱:۲PPB) نيازمند استقرار سيستم پيشگيرانه در فرآيند توليد در باغ، فرآوري و پس از فرآوري مي باشد.سيستم HACCP با تجزيه و تحليل خطر و کنترل نقاط بحراني، سيستمي است که براي تضمين ايمني و سلامت موادغذائي طراحي شده است و امکان کاهش، حذف يا پيشگيري از خطراتي را که ممکن است در حين و پس از توليد ايجاد شوند، فراهم مي سازد.

لذا با توجه به تعهدات ايران به طرف هاي تجاري بين المللي و با عنايت به مسئوليت هاي فني دفتر امور پسته، استقرار سيستم HACCP به عنوان يکي از کارآمدترين سيستم هاي مديريت کيفيت موادغذائي، در توليد پسته از سال ۱۳۷۹ در دستور کار اين دفتر قرار گرفت و طي سال هاي ۸۲ تا ۸۴ بالغ بر ۱۱ واحد فرآوري پسته در استان هاي کرمان و يزد، تحت پوشش آزمايشي اين طرح قرار گرفته و هر ساله با توجه به نتايج حاصل، سيستم مزبور بازنگري و اصلاح شده است.

● HACCP چيست؟

HACCP يا Hazard Analysis and Critical Control Points سيستمي است که خطرات مرتبط با کيفيت و ايمني موادغذائي را شناسائي، ارزيابي و کنترل مي کند.

اين سيستم منظم و سازمان يافته به منظور کنترل ايمني موادغذائي در طول زنجيره توليدموادغذائي از مزرعه يا باغ تا سفره است و بر پايه سيستم هاي مديريت کيفيت از قبيل:

ـ Good Agiculture Practice) GAP)

ـ Good Manufacturing Practice) GMP)

ـ Good Hygienic Practice) GHP) و Good Storage Pactice) GSP) استوار مي باشد.

● پيش نيازهاي HACCP

پيش نيازهاي سيستم HACCP اجراء اصول GMP, GAP و GHP هستند که مي بايست قبل از اجراء سيستم HACCP به طور مؤثري اجراء شوند.

يکي از اين پيش نيازهاي مهم، GAP يا عمليات کشاورزي مناسب است. توليد موادغذائي از مزرعه يا باغ آغاز مي شود. بنابراين شرايط بهينه و استاندارد لازم براي تمام مراحل شامل احداث باغ، کاشت، عمليات قبل از برداشت يا مديريت باغ، برداشت و حمل ونقل تا واحدهاي فرآوري، مي بايست تدوين و اجراء شود. به عنوان مثال هنگامي که زميني براي احداث باغ استفاده مي شود، توسط آلاينده هاي شيميائي صنعتي و فقرات سنگين، آلوده شده باشد، اين آلاينده ها مي توانند به زنجيره توليد ماده غذائي راه يافته و محصول نهائي را براي مصرف انسان نامناسب سازند، بنابراين کشاورزان مي بايست توليد را تحت کنترل داشته باشند به طوري که آلودگي محصول، خسارت آفات و بيماري هاي گياهي، امنيت و سلامت ماده غذائي نهائي را تهديد نکند. زماني که اصول GAP و GHP به درستي اجراء شود، اين اطمينان ايجاد مي شود که محصول برداشت شده از باغ يا مزرعه، هيچ خطري براي مصرف کننده ندارد.

لازم به ذکر است که GSP يا عميلات صحيح انبارداري نيز مي بايست در زماني که محصول در مزرعه يا باغ انبار مي شود، رعايت شود؛ بدين ترتيب محصولي که به عنوان ماده اوليه وارد بخش فرآوري مي شود، يک محصول سالم و عاري از هرگونه خطر براي مصرف کننده است.

در طي مراحل فرآوري نيز مي بايست اصول GMP يا عمليات فرآوري مناسب که در آن شرايط بهينه مواد و محصول، حمل و نقل موادغذائي، تجهيزات و ماشين آلات، آب مصرفي، بهداشت کارکنان، دفع بهداشتي ضايعات و زباله ها، کنترل حشرات و ... مشخص شده باشد، رعايت شود تا در نهايت محصولي با کيفيت مطلوب و سالم به دست مصرف کننده برسد.

● اصول HACCP

هفت اصل اساسي که براي اجراء و استقرار سيستم HACCP ضروري مي باشد، عبارتند از:

▪ تجزيه و تحليل خطر

خطرات مرتبط با هر مرحله از توليد محصول تعريف شده و اقدامات کنترلي ممکن هم بيان مي شود.

▪ تعيين نقاط کنترل بحراني

Critical Control Points

يک CCP مرحله اي است که در آن کنترل صورت مي گيرد و اين کنترل براي حذف يا ممانعت از ايجاد عوامل خطرزا براي ايمني ماده غذائي و يا کاهش اين عوامل خطرزا تا حد قابل قبول ضروري مي باشد.

▪ تعيين حدود بحراني

هر اقدام کنترلي مرتبط با يک CCP بايستي داراي يک حد بحراني باشد که پارامتر کنترل قابل قبول را از غيرقابل قبول، تفکيک کند.

▪ استقرار پايش نقاط بحراني

پايش (Monitoring) يک اقدام سازمان يافته براي بررسي کنترل نقاط بحراني (CCPs) مي باشد. بدين منظور که آيا اين نقاط (CCPs) در محدوده حدود بحراني تعريف شده طبق اصل سوم، تحت کنترل هستند؟

▪ تعيين اقدامات اصلاحي

براي مواردي که پايش يک CCP نشان دهنده انحرافي از حدود بحراني تعريف شده باشد.

▪ تعيين روش هاي تأييد کارآئي HACCP

برخي از روش ها مثل مميزي سيستم HACCP براي بررسي انحرافات و وضعيت محصول و نمونه برداري تصادفي و بررسي آن به منظور تأييد کل سيستم به کار مي روند.

● اجراء HACCP پسته

به منظور اجراء سيستم HACCP، در مرحله اول، اصول صحيح کشاورزي يا GAP به عنوان پيش نياز اجراء سيستم با هدف کاهش پسته هاي زود خندان، تدوين شد.

در تدوين اين دستورالعمل، شرايط بهينه و مطلوب در مراحل احداث باغ از جمله بررسي سوابق باغات تحت پوشش از نظر بروز تنش خشکي و تغيير دور آبياري، انتخاب رقم، فواصل کاشت، هرس فرم و نوع سيستم آبياري، در مرحله داشت، هرس اصلاحي به ويژه هرس شاخه هاي پائيني در تماس با خاک، آبياري، انجام تغذيه به روش چالکود و مبارزه با آفات و علف هاي هرز و در مرحله برداشت، برداشت به موقع محصول براساس رقم، استفاده از چادرهاي دوروي بهداشتي و سبدهاي منفذدار، انتقال سريع محصول برداشت شده به واحد فرآوري، لحاظ شد.

همچنين ضوابط GMP در واحدهاي تحت پوشش اين طرح به اجراء درآمد. براساس نظام نامه سيستم HACCP پسته کنترل نقاط بحراني، نقاط کنترل، حدود بحراني، اقدامات کنترلي و اقدامات اصلاحي موردنياز تعريف و مشخص شد و به طور آزمايشي از سال ۸۲ تا ۸۴ در ۱۱ واحد فرآوري پسته به اجراء درآمد.

براساس يافته هاي دوساله طرح، مراحل زير به عنوان کنترل نقاط بحراني (CCPs) در نظر گرفته شد:

مرحله دريافت پسته تازه از باغ

حوض آبي

خشک کن

نوار بازرسي پسته تر

نوار بازرسي پسته خشک

مرحله گوگيري (گو: پسته اي است که پوست اول آن جدا نشده و يا بيش از يک چهارم سطح کل پوست دوم را دربرگرفته باشد) تعيين شد و حدود بحراني، اقدامات کنترلي و اقدامات اصلاحي در نقاط فوق مورد بازنگري قرار گرفته و اعمال شد.

اقدامات کنترلي و اصلاحي در هر يک از نقاط کنترل بحران (CCPs) در مراحل زير اعمال شد.

▪ دريافت پسته تر از باغ

۱) رعايت اصول بهداشتي در حمل و تخليه پسته تر شامل:

ـ استفاده از تريلرهاي با ديواره مشبک

ـ کاهش فاصله برداشت تا دريافت در کمتر از ۸ ساعت

ـ جلوگيري از فشردگي محصول در تريلي

ـ جلوگيري از معطلي محصول در ترمينال

ـ نظارت بر تخليه اصولي و بهداشتي محصول

۲) اعمال اقدامات کنترلي بر محصول ورودي شامل:

ـ نمونه برداري و انجام آزمون فيزيکي و سنجش درصد پسته ها زودخندان با پوست صاف و زودخندان با پوست چروکيده به عنوان آلوده ترين پسته ها به آفلاتوکسين، تعيين درصد پسته هاي آفت زده پرنده زده و همچنين پسته هاي با شکاف نامنظم.

لازم به ذکر است محموله هائي که درصد پسته هاي فوق الذکر در آن بيش از ۶ درصد بود، در حين فرآوري تحت کنترل بيشتري قرار مي گرفتند.

ـ نمونه برداري و انجام آزمون آفلاتوکسين و تعيين آلودگي ورودي از باغ به ترمينال.

▪ حوض آبي

کنترل کيفيت بهداشتي آب مصرفي (انجام آزمون هاي ميکروبي و کلرينه کردن آب)

نظارت بر يکنواختي جريان آب ورودي به حوض آبي

نظارت بر يکنواختي جريان و سرعت محصول ورودي به حوض آبي

به کارگيري نهايت دقت در جهت حداکثر جداسازي پسته هاي روآبي اعمال اقدامات تأييدي شامل نمونه برداري از پسته هاي زيرآبي و انجام آزمون آفلاتوکسين بر روي آن

▪ نوار بررسي پسته تر

۱) کنترل جريان محصول ورودي به نوار

۲) انتخاب طول بهينه نوار

۳) به کارگيري کارگران آموزش ديده به تعداد کافي

۴) جداسازي حداقل ۹۵ درصد پسته هاي گو، نامتعارف و مشکوک به آلودگي

۵) اعمال اقدامات تأييدي شامل:

ـ نمونه برداري و کنترل ويژگي هاي فيزيکي محصول خروجي از نوار

ـ نمونه برداري و انجام آزمون آفلاتوکسين بر روي محصول خروجي از نوار

▪ خشک کردن

۱) پايش دماي خشک کن ها

۲) پايش زمان خشک کردن محصول

۳) پايش عملکرد مرحله خشک کردن از طريق کنترل رطوبت نهائي محصول و کيسه گيري محصول با رطوبت کمتر از ۶ درصد

▪ نوار بازرسي پسته خشک

۱) کنترل جريان محصول ورودي به نوار

۲) انتخاب طول بهينه نوار

۳) به کارگيري کارگران آموزش ديده به تعداد کافي

۴) سورت دقيق محصول خشک و جداسازي پسته هاي مشکوک به آلودگي شامل پسته هاي ريز، بدرنگ، بدشکل، کپک زده، پرنده زرده، و ساير پسته هاي مشکوک به آلودگي

۵) اعمال اقدامات تأييدي شامل:

▪ نمونه برداري و کنترل ويژگي هاي فيزيکي محصول خروجي از نوار و همچنين فيزيکي محصول خروجي از نوار و همچنين نمونه برداري و انجام آزمون آفلاتوکسين بر روي محصول خروجي از نوار.

▪ گوگيري

۱) جداسازي پسته هاي گو به ميزان حداکثر

۲) جلوگيري از برگشت پسته هاي گو به خط فرآوري و فرآوري اين پسته ها در خط جداگانه

● نتايج طرح

به منظور اثربخشي سيستم HACCP در کاهش آلودگي آفلاتوکسين و آزمون فيزيکي در نقاط کنترل بحران و در مراحل زير انجام گرفت:

پسته هاي ورودي (پسته تر تخليه شده در ترمينال)

پسته خروجي از حوض آلي (پسته هاي ته نشين شده زيرآبي)

پسته هاي خروجي از نوار بازرسي تر

پسته هاي اصلي خروجي از نوار بازرسي پس از بسته بندي (محصول نهائي)

پسته هاي جدا شده در نوار بازرسي پسته خشک

● روند کاهش آلودگي در نقاط CCP

از آنجائي که فرض بر اين است که نقاط CCP تعيين شده منجر به کاهش آلودگي محصول ورودي در طي فرآوري مي گردد، لذا در صورت مؤثر بودن حدود بحراني و پايش هاي اعمال شده، همان گونه که انتظار مي رفت آلودگي از شروع تا انتهاء فرآوري داراي روند نزولي بود.

● تأثير سيستم بر کاهش آلودگي باغ و محصول نهائي

تأثير عمليات GAP در کاهش آلودگي محصول باغ و در محصول نهائي نشان داد که در محصول باغات طي سال ۱۳۸۳ نسبت به سال ۱۳۸۴ ميزان آفلاتوکسين کاهش يافته است.

مقايسه متوسط آلودگي محصول نهائي طرح HACCP و حد مجاز اتحاديه اروپا و ايران و محموله هاي مقبول و مردود طرح HACCP براساس حد مجاز اتحاديه اروپا به خوبي نشانگر موفقيت سيستم در کاهش آلودگي پسته به پائين تر از حد مجاز اروپا مي باشد.

نتايج اجراء طرح آزمايشي HACCP به روشني تأثير بارز آن را در کاهش آلودگي افلاتوکسين پسته نشان مي دهد. لذا با گسترش و اجراء آموزش هاي ترويجي براساس GAP و با هدف کنترل آلودگي در باغ، اصلاح و بازسازي باغات پسته درجه ۲ و جايگزيني باغات درجه ۳ براساس اصول GAP اعمال اجباري مقررات GMP در واحدهاي فرآوري پسته با توجه به تصويب و ابلاغ ضوابط بهداشتي اداره کل نظارت بر موادغذائي، مومي کردن سيستم HACCP در توليد پسته از طريق ترويج و تبليغ و اعطاء تسهيلات مالي موردنياز و تجديدنظر در استانداردهاي پسته، دستيابي به محصول پسته سالم و منطبق با استانداردهاي اتحاديه اروپا و ساير کشورها، حفظ و ارتقاء جايگاه ايران در بازارهاي جهاني، امکان پذير و دور از دسترس نمي باشد.

منابع :
----------------------
aftab.ir
ماهنامه سرزمین سبز
----------------------
کلمات کليدي :
----------------------
سلامت غذا-آفلاتوکسین-HACCP -پیش نیازهای HACCP-اصول HACCP-اجراء HACCP پسته-کاهش آلودگی در نقاط CCP-



به اين مطلب امتياز دهيد:

+2
كاربران حاضر:

شما از امتياز لازم براي پاسخ به موضوع مطروحه دركلوب برخوردار نيستيد.


| زمان ايجاد: 0.1017840 ثانيه. | کاربران آنلاين - 1 | ميهمانان آنلاين - 31 | اين بخش متعلق است به: كانون دانش |

ايميل به مدير سايت | پرسش از مدير | فيد آر اس اس همسنگان | پیشنهاد و انتقاد | شرايط عضويت | توصيه هاي امنيتي