| خانه | ثبت نام | ورود اعضا | جستجو | كلوب ها | چت | بلاگ توییت | نوشته ها | سوالات متداول | همسنگ | لينكها | آمار | راهنما | | فروشگاه |

كلوب ها

كلوب ها :: جستجو در كلوب :: گزينه هاي كلوب :: برترينها در كلوبها


F- كلوب هاي علوم تجربي > پوست، مو، زیبایی > مواد آرایشی (عطرها)
kush1ir #1
پستها: 207

آف لاين
2011/03/01 13:17:59
مواد آرایشی (عطرها)

در این تاپیک به بحث پیرامون مواد آرایشی (عطرها) می پردازیم. لطفا اگر مطلبی بغیر از عطرها دارید آنرا در تاپیک دیگری درج نمایید.

-----------------
بيژن

به اين مطلب امتياز دهيد:

0
kush1ir #2
پستها: 207

آف لاين
2011/03/01 13:25:28
راهنماي خريد عطرهاي بدون حساسيت



امروزه بيش از 5 هزار ماده مختلف به عنوان خوشبوكننده و عطر مصرف مي شود. از هر يك از اين عطرها نيز مي توان ده ها ماده حساسيت زا را جدا كرد كه خوشبختانه فقط مقدار اندكي از اين طيف وسيع مواد باعث ايجاد حساسيت هاي واقعي و شديد مي شوند.

راهنماي خريد عطرهاي بدون حساسيت

در اينجا به برخي از شايع ترين مواد موجود در عطرها و خوشبوكننده ها(كه معمولا قبل از توليد عطر براي انجام آزمايش هاي حساسيتي مورد استفاده قرار مي گيرد) اشاره خواهيم كرد.

سيناميك الكل و سيناميك آلدئيد

سيناميك الكل و سيناميك آلدئيد از مشهورترين اين مواد هستند كه هر دو به عنوان خوشبوكننده در عطرها، مواد آرايشي بهداشتي، دئودرانت ها، شوينده هاي خانگي و خشكشويي ها، صابون و ساير مواد شوينده از قبيل شامپوها و خميردندان ها مصرف مي شوند.

لازم به ذكر است اين دو ماده در برخي از نوشيدني ها از قبيل كولا و نيز به عنوان ماده نگهدارنده گوشت و ساير موادغذايي نيز كاربرد داشته و به تنهايي در عطرها يافت نمي شود.

اوژنول و بوي رز و بنفشه

ماده بعدي به نام اوژنول بوي قوي و تندي داشته و مي توان آن را در گل هاي رز و بنفشه سراغ گرفت و امروزه هم به عنوان خوشبوكننده در عطرها، دئودرانت ها، محصولات مو و محصولات بعد از اصلاح مصرف مي شود. علاوه بر اين، اين ماده در اكثر محصولات بهداشتي دهان و دندان كاربرد دارد و به عنوان ماده نگهدارنده (به علت خواص ضدباكتريال و ضدقارچي) در برخي از محصولات غذايي و نيز بهداشتي به كار مي رود. ايزواوژنول نيز ماده ديگري است كه از ايزومريزاسيون ماده قبلي به دست آمده و به طور طبيعي نيز در جوز هندي و برخي از گياهان قابل دسترس است.

گرانيول و بوي رز و ياسمن

ماده بعدي گرانيول است كه معمولا بوي شيريني داشته و در گل هايي مانند رز و ياسمن يافت مي شود و در اكثر عطرها و محصولات آرايشي صورت و محصولات بهداشتي پوست از آن استفاده مي شود.

آميل سيناميك و عطر ياسمن

ماده بعدي a آميل سيناميك الكل است كه معمولا به طور مصنوعي ساخته شده و به عطرها افزوده مي شود و بويي همانند بوي تغليظ يافته ياسمن را به عطر اضافه مي كند و البته در اكثر صابو ن ها، خمير دندان ها و محصولات بهداشتي نيز قابل استفاده است.

سيترونل و بوي شيرين
ماده بعدي هيدروكسي سيترونل است كه باز بوي شيريني داشته و معمولا به طور مصنوعي ساخته مي شود و در اكثر عطرها، صابون ها و محصولات آرايشي و كرم هاي چشم كاربرد داشته و علاوه بر اين خواص ضدباكتريال و ضدعفوني كننده نيز دارد.

همان طور كه ذكر شد ده ها و صدها مواد مختلف در تركيب عطرها و دئودرانت ها وجود دارد و مواد فوق نمونه كوچكي از شايع ترين مواد حساسيت زاي موجود در عطرها را شامل مي شود.

واكنش شايع به اين مواد به طور شايع در ناحيه صورت، گردن، دست ها و بازوها ظاهر مي شود. اين واكنش به طور شايع با قرمزي، تورم و خارش همراه است كه گاهي چند ساعت و گاهي يك تا دو روز بعد از شروع مصرف خود را نشان مي دهد. خشكي و سوزش و گاهي ايجاد تاول هاي ريز نيز در ناحيه مشاهده مي شود.

شما حساس به عطر هستيد؟

اگر بخواهيم به طور دقيق نشان دهيم كه آيا كسي به عطر يا دئودرانت حساسيت دارد يا نه، بايد تست پوستي به نام پچ تست انجام شود. چنين تستي در صورتي كه به طور دقيق انجام شود، مي تواند حساسيت به 75 ماده حساسيت زا را به شما نشان دهد. به طوري كه يك فرد با تست مثبت به احتمال زياد حساسيت به يك يا چند ماده موجود در عطرها را خواهد داشت.

نتيجه تست ها و بررسي ها در جوامع مختلف نشانگر آن است كه به طور متوسط 1 تا 2 درصد جمعيت هر جامعه به اين مواد حساسيت دارند كه طيف اين حساسيت ها از موارد خفيف و قابل چشم پوشي تا موارد شديد و خطرناك را شامل مي شود.

ولي موضوع اينجا است كه انجام اين تست هاي آزمايشگاهي براي تمام افراد جامعه عملا امكان پذير نيست. چاره چيست؟ در اين مورد تست توسط خود فرد و قبل از آغاز استفاده از يك عطر خاص قابل انجام است.

براي اين كار توصيه مي شود منطقه هاي كوچكي را در ناحيه گردن يا بازوي خود انتخاب كرده و بعد از يك بار مصرف عطر موردنظر تا چند روز محل مورد نظر را بررسي كنيد. بعد از چند روز چنانچه واكنشي در ناحيه مصرف وجود نداشته باشد، بعيد است كه شما واكنش آلرژيك به ماده موردنظر نشان دهيد، هرچند كه باز هم احتمال واكنش هاي حساسيت تماسي را نبايد از نظر دور داشت.

عطر روي پوست باشد يا روي لباس؟

عطريات اكثرا براي به كار بردن روي پوست طراحي شده اند.

البته اين نكته هم مهم است كه نوع پوست بر روي رايحه منعكس شده از عطر تاثير دارد به عبارت ديگر براي هر پوستي بايد عطر مناسب خودش را انتخاب نمود. تفاوت پوست هاي مختلف عمدتا در ميزان چربي، رنگ پوست و اسيديته آن ها است.

مثلا پوست را بر اساس ميزان چربي به 4 نوع چرب، خشك، نرمال و تركيبي تقسيم بندي مي كنند.پوست هاي چرب عطر را بهتر و مدت زمان زيادتري در خود نگه مي دارند.

همچنين مي توان گفت افرادي كه پوست روشن و بلوند دارند بهتراست از رايحه گل استفاده كنند و پوست گندمي ها از رايحه هاي مشرق زميني. بهتر است عطر بر روي نقاطي از پوست به كار برده شوند كه در زير آن نبض تپبنده وجود داشته باشد يا در نقاطي كه حرارت بدن بيشتر است چون خون در زير اين نقاط با فشار بيشتري جريان دارد و حرارت حاصل از آن همانند يك پمپ تراوش رايحه عمل كرده و باعث مي شود رايحه به خوبي از روي پوست منعكس شود.

نحوه استفاده صحيح از عطر

1- عطر را در نقاط نبض دار بدن استفاده كنيد. نقاطي كه جريان خون قوي و پوست گـرم تر از ديگر نقاط مي بـاشد مانند مچ دست، پشت گوش، قـفسه سيـنـه، گـردن، پـشـت زانوها و داخل آرنج ها.

2- عطر را به صورت چند لايه استفاده كنيد تا ماندگاري آن افزايش يابد.

3- پس از 4-3 ساعت معمولا بايد مجددا به خودتان عطر بزنيد.

4- عطر را در هواي روبروي خود اسپري كرده و از آن عبـور كـنـيد. بـا ايـن كـار عـطـر به طور يكنواخت روي بدن شما مي نشيند.

5- هيچگاه عطر را مستقيما روي لباس خود بكار نبريد زيرا ممكن است ايجاد لك كند.

6- زمان امتحان عطر هنگام خريد، اجازه دهيد حداقل عـطر بـه مدت 10 دقيقه روي پوست شما باقي بماند و زماني كه بوي عطر با بوي طبيعي بدن شما آميخته مـي گردد ايجاد بوي متفاوتي خواهد كرد. با اين كار انتخاب بهتري خواهيد كرد همـچنين بيش از 3 عطر را همزمان امتحان نكنيد چون بيني شما ديگر قدرت تشخيص نخواهد داشت.

افرادي كه پوست هايي با رطوبت و چربي زياد دارند، فعاليت شيميايي بدن شان بيشتر است. اين چربي اضافي روي سطح پوست مي تواند با ادكلن تركيب شده و عطر دوام بيشتري پيدا كند. اما اين چربي زياد ممكن است همچنين باعث شود كه رايحه ي عطر تغيير كرده و به بويي ناخوشايند تبديل شود.

براي جلوگيري از اين مسئله، در طي روز از مقدار كمتري ادكلن استفاده كنيد يا اين كه از ادكلن هايي با بويي ضعيف تر يا عطرهايي كه كمتر با عطر مشك و بيشتر با عطر ميوه ها و گل ها ساخته شده باشد استفاده كنيد. ادكلن هايي كه براي فصل تابستان ساخته شده اند براي مردهايي كه پوست چرب دارند بهترين نوع به حساب مي آيند.

منبع : ایرانیان

-----------------
بيژن

به اين مطلب امتياز دهيد:

0
amirali49 #3

پستها: 203

آف لاين
2011/05/13 00:40:10
همه چيز درباره عطرها

قرن ها پيش از اين، عطر به عنوان ماده اي براي خوشبو كردن محيط در مراسم مذهبي مصريان سوزانده مي شد
در آن زمان استفاده از اين مواد خوشبو تنها به آيين ها و تشريفات مذهبي اختصاص داشتند اما به تدريج از اين مواد براي ساختن پماد جهت تسكين و درمان زخم هاي پوستي نيز استفاده شد.

در طول قرن هفدهم، استفاده از بوي خوش و عطر كاملا در بين مردم رايج شد. دستكش هاي معطر در فرانسه به بازار آمد و در سال ۱۶۵۶ بود كه اولين صنف سازندگان عطر تاسيس شد.
استفاده از عطر در كشور فرانسه بيش از ساير نقاط جهان به سرعت افزايش پيدا كرد.
در قرن ۱۸ با ساخت ادكلن (Eau de cologne) انقلابي در صنعت عطر سازي به وقوع پيوست. ادكلن كه در آن زمان تركيبي بود از گياهان رزماري، نارنج و ليمو موارد استفاده فراواني داشت، از آنجمله مي توان به استفاده از آن براي خوشبو كردن آب حمام ، خوشبو كردن نوشيدني ها و شكر، بعنوان شستشو دهنده و خوشبو كننده دهان، جزئي از مواد سازنده پمادها و ... اشاره كرد.
براي اولين بار در قرن هجدهم، در فرانسه عطر به صورت مايعي درون بطري هاي شيشه اي تزييني به بازار آمد و شيشه هاي عطر كم كم بين مردم محبوبيت پيدا كردند.
در قرن نوزدهم، انقلاب فرانسه ناخواسته باعث شد تا شور و شوق مردم اين كشور براي استفاده از عطر كم شود. اما بعد از گذشت چند سال مردم مجددآ جرات پيدا كردند كه ميل شديدشان را براي استفاده از كالاهاي لوكس، از جمله عطر ابراز كنند.
از آن زمان تا كنون بوهاي جديد در شيشه هاي مخصوص عطر با طرح ها و بسته بندي هاي متنوع به بازار عرضه مي شود.

● نكاتي در ارتباط با عطر و استفاده از آن

▪ فرق بين عطر، ادو پرفوم، ادو توالت و ادو كلن در چيست؟
فرق اين محصولات تنها در ميزان غلظت عصاره روغني سازنده بوهاي مختلف است. بديهي است هر قدر غلظت عصاره روغني در يك بو بيشتر باشد، ماندگاري اش بيشتر خواهد بود.
از نقش هاي برجسته پله هاي شرقي آپادانا - تخت جمشيد كه نشان مي دهد فرد هندي براي احترام به پادشاه ظروف عطر با خود آورده است. غليظ ترين عصاره، عطر يا perfume نام دارد با غلظتي بين ۴۰-۱۵% خالصترين و ماندگارترين بوهاست و در عين حال گرانترين نوع عطر است.
و بعد از آن به ترتيب، با غلظتي در حدود ۱۵-۷% رايج ترين نوع عطر است كه ماندگاري مناسبي دارد و به گراني عطر هم نيست.
ادو توالت (Eau de Toilette) در حدود ۶-۱% غلظت داشته بوي ملايمي دارد كه ماندگاري زيادي هم ندارد و براي تميديد بوي آن بايد چندين بار در طول روز از آن استفاده شود.
و آخر از همه ادوكلن (Eau de Cologne) است كه در واقع همان ادو توالت (Eau de Toilette) است، بويي ملايم دارد و ماندگاري اش نيز همان اندازه است.
در After Shave هاي مخصوص آقايان كمترين مقدار عصاره روغني بكار مي رود به همين دليل دوام بويش از بقيه كم تر است.
▪ چرا بعضي از بوها نسبت به بقيه ماندگاري بيشتري دارند؟
اشخاصي كه پوستي چرب دارند معمولا بوي عطرشان نسبت به افرادي كه پوست خشك دارند، ماندگاري بيشتري دارد. زيرا پوست چرب به طور طبيعي مرطوب است و رطوبت باعث نگهداري و ماندگاري بوي عطر مي شود.
▪ چه كنيم تا بوي عطرمان بيشتر بماند؟
همانطور كه گفته شد ماندگاري بوي عطر بسته به خشك يا چرب بودن پوست، اش در افراد مختلف متفاوت است. در صورت امكان در طول روز، عطر خود را تجديد كنيد.
متخصصين توليد محصولات بهداشتي توصيه مي كنند كه عطر را به پشت گوش ها و گردن خود بزنيد و مقدار كمي را هم بر روي پوست بدنتان استفاده كنيد. با اين كار بوي عطر شما پخش مي شود و سريع از بين نمي رود. يك اسپري كوچك روي موها باعث مي شود بوي عطر شما در تمام روز باقي بماند.
▪ چرا همه عطرها الكل دارند؟
زيرا الكل باعث مي شود بو روي پوستتان نمانده و از پوست شما متصاعد شود. بدون وجود الكل در عطر، شما تنها كسي خواهيد بود كه متوجه مي شويد عطر زده ايد.
▪ فرق بين لوسيون و ژل After Shave چيست؟
لوسيون After Shave پوست را مي سوزاند و به بسته شدن منافذ پوست بعد از اصلاح صورت كمك مي كند اما ژل After Shave تنها خنك كننده و تسكين دهنده پوست صورت است.
▪ ژل حمام چيست ؟
ژل حمام در واقع همان صابون است كه هم براي استفاده خانم ها و هم آقايان ساخته مي شود، به خوبي كف مي كند و بوي مطبوعي روي پوست شما باقي مي گذارد.
▪ چه كنيم كه عطرمان ديرتر فاسد شود ؟
شيشه عطر را در محل خشك، خنك و به دور از پنجره و نور خورشيد نگه داريد؛ زيرا نور خورشيد باعث بروز اختلالاتي در مواد تشكيل دهنده عطر شده و آن را از بين مي برد. به طور كلي براي اينكه شيشه عطر عمر بيشتري داشته باشد، پيشنهاد مي شود آن را هميشه درون جعبه اش نگه داريد.

-----------------
امير

به اين مطلب امتياز دهيد:

0
كاربران حاضر:

شما از امتياز لازم براي پاسخ به موضوع مطروحه دركلوب برخوردار نيستيد.


| زمان ايجاد: 0.2092659 ثانيه. | کاربران آنلاين - 0 | ميهمانان آنلاين - 6 | اين بخش متعلق است به: كانون دانش |

ايميل به مدير سايت | پرسش از مدير | فيد آر اس اس همسنگان | پیشنهاد و انتقاد | شرايط عضويت | توصيه هاي امنيتي